All Day I Think Of You @ A.D.T.O.Y @ Ha.Ni.Ppun – 2PM (lyrics)

Romanization:

[JunHo]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya

[TaecYeon]
Neottaeme haru jongil amugeotto mottae
Nae maeumeun nege ppaetkkyeo beorin geot gatae
Machinae gyeote inneun geot gatae
Naemeori sogeun eojetppamui gieoge chwihae
Kkaejireul mottae da neo ttaemuniya michigesseo neoreul wonhae
Gajigosipeo manjigo sipeo ppajeodeureo Deeper and Deeper

[ChanSung]
Naemomgwa maeumi kkeut eopssi neol wonhae
Ppalkkoitteon satangeul ppaetkkin aicheoreom
Dora beori gesseomwol haedo jipjjungi andwae
Mamittan de gaisseuni mwoga doegesseo andwae
Dodaeche naege mwol han geonde
Naega ireoneun ge mari andwae

[Jun.K]
Nareul pponeun nunbichi michil geot gatae
Yareutage misoreul jjieumyeonseo
Nae ireumeul ppulleo jumyeonseo gyesok nuneul matchwo
Nae ireumeul ppulleo jumyeonseo nuneul matchwo

[WooYoung]
Seucheo ganeun songiri michil geot gatae
Umjigijil motage hamyeonseo
Nae meoritkkyeol buteo mogeul tagoseo heulleonaeryeo
Meoritkkyeol buteo mogeul tagoseo heulleonaeryeo

[JunHo]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya

[NichKhun]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya

[ChanSung]
Niga nareul barabomyeon machi jeongiga heureuneun geot gata
Niga nareul manjimyeon nuneul gamgo nanneoui hyanggireul mata
Nara oreuneun geonman gata
Nae momgwa maeumi da tabeorineun geot gata
Niga natananeun sunganbuteo naneun michil geot gata

[TaecYeon]
Heeoji jamaja niga geuriwo heeojiji anke durimeolli eodiro tteonalkka
Nae modeun keorieo da beori deorado nan dorieo
Gippeul jjidomoreu gettaneun saenggagi
Deuneun geol boni momui maekppagi
Jeong sangianin geoya I’m crazy
That’s what you do. Please help me!

[Jun.K]
Nareul pponeun nunbichi michil geot gatae
Yareutage misoreul jjieumyeonseo
Nae ireumeul ppulleo jumyeonseo gyesok nuneul matchwo
Nae ireumeul ppulleo jumyeonseo nuneul matchwo

[WooYoung]
Seucheo ganeun songiri michil geot gatae
Umjigijil motage hamyeonseo
Nae meoritkkyeol buteo mogeul tagoseo heulleonaeryeo
Meoritkkyeol buteo mogeul tagoseo heulleonaeryeo

[JunHo]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya

[NichKhun]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya

[TaecYeon]
([Jun.K] All Day~) I think about you. That’s all I do!
([Jun.K] All Night~) I think about you. That’s all I do!
([Jun.K] All Day~) I think about you. That’s all I do!
([Jun.K] All Night~) I think about you! I think about you! (x2)

[JunHo]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak ([Jun.K] Ha~ru jongil)
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya ([Jun.K] Na ni saenggak ppuniya~)
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak ([Jun.K] Ah~)
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya ([Jun.K] Ppuniya~)

[NichKhun]
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak ([Jun.K] Na~)
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya ([Jun.K] All Day~ All Night~)
(Ha Ha) Haru jongil, (Ni) Ni saenggak
(Ppuniya) Ppuniya, (Ppuniya) Ppuniya ([Jun.K] Ni saenggak ppuniya)

(Ha Ha, Ni, Ppuniya, Ppuniya (x4))

Hangul:

(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야
(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야

너 땜에 하루 종일 아무 것도 못해
내 마음은 네게 뺏겨버린 것 같애
마치 내 곁에 있는 것 같애
내 머리 속은 어젯밤의 기억에 취해
깨지를 못해 다 너 때문이야
미치겠어 너를 원해
가지고 싶어 만지고 싶어

빠져들어 Deeper and Deeper
내 몸과 마음이 끝없이 널 원해
빨고 있던 사탕을 뺏긴 아이처럼
돌아버리겠어 뭘 해도 집중이 안돼
맘이 딴 데 가있으니 뭐가 되겠어 안돼
도대체 내게 뭘 한 건데
내가 이러는 게 말이 안돼
나를 보는 눈빛이 미칠 것 같애

야릇하게 미소를 지으면서
내 이름을 불러주면서 계속 눈을 맞춰
내 이름을 불러주면서 눈을 맞춰
스쳐가는 손길이 미칠 것 같애
움직이질 못하게 하면서
내 머릿결부터 목을 타고서 흘러내려
머릿결부터 목을 타고서 흘러내려

(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야
(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야
(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야
(하 하) 하루 종일 (니) 니 생각
(뿐이야) 뿐이야 (뿐이야) 뿐이야

니가 나를 바라보면
마치 전기가 흐르는 것 같아
니가 나를 만지면
눈을 감고 난 너의 향기를 맡아
날아오르는 것만 같아
내 몸과 마음이 다 타버리는 것 같아
니가 나타나는 순간부터 나는 미칠 것 같아

헤어지자마자 니가 그리워
헤어지지 않게 둘이 멀리 어디로 떠날까
내 모든 커리어 다 버리더라도 난 도리어
기쁠지도 모르겠다는 생각이 드는 걸 보니
몸의 맥박이 정상이 아닌 거야 I’m crazy
That’s what you do Please help me

All day I think about you
That’s all I do
All night I think about you
That’s all I do
All day I think about you
That’s all I do
All night I think about you
I think about you

English Translation:

(A.D.) All day I (T.) think of (O.Y.) only you (O.Y.) only you
(A.D.) All day I (T.) think of (O.Y.) only you (O.Y.) only you

I can’t do a thing all day because of you
It is like you took my heart away
It is like you’re here by my side
My head is enraptured in last night’s memories
I cannot break free, it is all because of you, I am going out of my mind, I want you
Want to possess you, want to touch you
Sinking in Deeper and Deeper

My body and mind are endlessly craving for you
Like a child with a candy taken away
I am going out of my mind, I cannot concentrate
How can I do a thing when my mind is somewhere else?
What have you done to me?
I’m not supposed to be like this

* Your eyes upon me drive me crazy. With that mysterious smile
You call my name and keep making eye contact
You cal my name and make eye contact
Your soft touch leaves me breathless, you tie me up
Slipping from my hair down my neck
Slipping from my hair down my neck

** (A.D.) All day I (T.) think of (O.Y.) only you (O.Y.) only you [x4]

When you look at me, it feels like getting electrified
When you touch me, I close my eyes and smell your scent
I feel like soaring, my body and mind all burn up
The moment you appear, I feel like crazy

The moment we part, I miss you. To not part from each other
Shall we run away together?
Even if I had to escape from my entire career
I might rather be happy
My pulse must be abnormal, I’m crazy
That’s what you do. Please help me

*
**
All day I think about you. That’s all I do
All night I think about you. That’s all I do
All day I think about you. That’s all I do
All night I think about you. I think about you

Advertisements

Which one???????????

Handphone…one of the most important thing that each of us MUST have nowadays….kalau kita  xde HP ni rasa macam xsempurna hidup…hehe as for me, i always used my  phone to listen to the musics, make calls and messaging (if important ONLY)..most of time i used that for listening the songs..i have over 400 songs in my phone.. 🙂  xde la mahal pon Phone i tu… Nokia Express Music 5800 je…Kak Hazel & her hubby always kutuk2 my phone..huhu

this is my phone.. 😀

Image

phone ni dah berkhidmat untuk i since end of 2008…dah lama jugak la i have been used this phone…BUT now its almost a month phone ni buat hal…xboleh nk bukak langsung…so i ingt dpt gaji ni nk beli phone br la…hehe dan i pon da survey sket2 tp xtahu nak pilih yang mane…bnyak sgt brand phone yang canggih2 sekarang ni…so which brand that have the best application???

adakah Samsung???

or Nokia???

ataupun Blackberry????

Arghhhh xtau nk pilih yang mana…huhu @_@

The thought that counts…

Hi my dearest reader frens…hope you’re doing great…

I think most of us always got souvenir from our family or frens yang pergi holidae…tak kira la holidae kt overseas or dlm Negara je… key-chain is the most popular item yang selalu orang bagi as a souvenir.. tak pon t-shirt contohnye t-shirt I love London la..i love langkawi la…I love bandung la etc2.. tapi itu la yang I suka..i love to collect key-chain..that’s one of my hobbies..i have a few collection of key-chain from korea, paris, London..dlm Negara plak..terengganu, langkawi, pangkor macam2 la..the latest I got from my fren is key-chain from Sarawak… tak kisah la harga dia mahal ke murah, cantik ke tak…the crucial part is the thought that counts…if ade ole2 utk kita dari kawan2 kita itu maknanya dia ingat kt kita.. 🙂

The past few days one of my colleagues went to Sarawak for holiday with her family… she’s just got back to work today.. out of blue, when I arrived at the office pagi td dia panggil msuk bilik dia… rupa-rupanya nk bg souvenir.. yeayy!!! LIKE IT!!!!! 😀Image

that’s it…Cantik kan….Love it!!! thanks to K.hani…

*sekarang tggu Azira plak balik dari Paris Van Java..Bandung la tuuu…hehehe

till then…annyeong 😛

What i desired at this moment!!!!

Lately, Kinokuniya Bookstores (M) Sdn Bhd posted their latest Top 10 Bestseller Novels.. here it is!!! yeay

macam best kan semua novels ni…emm i already have No. 4 which is Love you Mr. Arrogant and No.5 Adam&Hawa… both are great…best giler!!

FYI Adam&Hawa dorang buat TV series..now airing on Mustika HD Channel 134…Aaron Aziz tu belakon…Frankly speaking at first bile i tahu Nadiya Nisaa tu bawak watak Ain Hawani i rse macam tak sesuai la..BUT after i watched the first episode of this series i’m quite satisfied with her acting as Ain Hawani…Good Job Nadiya Nisaa!!!!! 🙂

soo berbalik semula kepada novel-novel td…i HAVE to get the others!!!!!!but the sad thing is i have to wait till the end of this month…kena la msuk gaji dulu…huhu dapat top 3 pon da ok… 😀

here’s the cover for those Top 3 novel

also check this out!!!!pon macam best!!!

          

can’t wait to have all these novels…

till then…

bye XOXO

Ca Ca The Korean Girl..

Khyra Arissa..

such a cute name…sebijik Korean baby girl…sgt sgt comell mcm i…haha we ols panggil dea ca ca jew..mnja jerh bnyinye…actually ca ca is one of my best friend’s daughter kak hazel…

ni larh Ca Ca’s parent..Kak hazel n fendi..actually i da kwn ngn dorang since college lg…abes college keje duk plk serumah ngn kak hazel…mse toh dorg tgh bercinta lg…hehe skrg da kawen n da adew ank da sorg…alhamdulillah…pasni bole larh tambah ahli baru…hahaha

10/03/12 i date ngn kak hazel+caca+fendi(kak hazel’s husband) suppose sorg lg kwn kitorg mim join date ni tp ats alasan2 tertentu dea terpaksa cancel..huhu…we met at The Curve Damansara.. sebelum ni kak hazel ckp ca ca susah sket ngn orang…i pon cam takut larh nk amik ini budak…then i try gak amik dia…naseb baek mood dea cam oke larh ari toh nk plak ngn org…

first thing we ols wat ari toh carik Rock Corner sbb nk p tgk Siti Nurhaliza..ummi budak nih fanatik giler ler ngn siti…kitorg pon gerak larh g Rock corner pnye larh rmai org…selit pnye selit kitorng nmpk Siti pnya Scarf jer…huhu..then Fendi tnye krew kt situ dea ckp abes kol 5ptg..so time toh br 3.30 sempat g kot nk p mkn…we ate kt IKEA…mkn biasa2 jerh smbil borak2 psl hal lame2…bile p balik kt Rock Corner toh Siti da xdew da…event da abes da..pnye larh frust cik kak kite..huhu maybe xdew rezeki kak yerh…next time kite carik lg Siti kt ner…huhu

we decided nk jln2 jerh kt The Curve toh…smbil jln smbil bercerita…msuk waktu asar  Fandi ngn kak Hazel nk solat… i plak tgh bendera jepun time toh i pon memain larh ngn caca… tetiba dea nanges maybe dea tgk keliling xdew ummi n papa dea kowt…i pon bwk dea kuar sbb tkut mengganggu org laen nk solat…kt luar i adew snap beberapa gmba ngn caca… ni dia…baek sgt dea time nih xnanges pon…smpai ummi n papa dea ckp i bg bnda (dadah) kt ank dorg smpai Caca xnanges…hahaha

Ca ca with Mel

lagiiiiii……..

tetiba ummi nye kuar lps solat pon nk jgk snap gmba ngn kitorg yg cute ni……hahaha

tp Ca ca cam xsuke jerh…sbb dea cubit ummi dea…hahaha…after that kitorg borak2 time toh larh adek i anta msg ckp da otw nk amek i…so terpaksa larh i berpisah ngn Caca yg cute nih…huhu

P/s : Kak Hazel i nk jd Godmother @ foster mother for Caca bole?????

Lots of  & 

Mell Mellina

Majlis Cukur Jambul & Maulidur Rasul

Date : 3rd March 2012 (Saturday)

Time : 10a.m – 1.00p.m

Venue : Dato’s House Hulu Langat.

Events : Majlis Cukur Jambul Baby SM Shalahuddin Nafiz & Maulidur Rasul

Comel kan bby Nafiz ni??

Dari pagi semua orang sibuk for the final preparation.. everybody want this event move smoothly and perfectly.. at 9.30 a.m some of the guesses from Jemaah Masjid da mula datang..emm if i’m not mistaken dalam 200 lebih jugak la jemaah masjid + budak-budak tahfiz..if combine with all the guesses maybe around 400 something yang datang ke majlis ni…just like kenduri kawen pulak kannnn..

 nampak putih semuanya..haha

That’s the sign yang guesses akan nampak sebelum masuk kedalam rumah…yang paling i suka sekali tit bits yang disediakan for kids…example Candyfloss, chocolate bars, sweets, little muffin, lollipops etc..here the picture of it…

all blue because it’s Baby boy…

The event started with recitation of Doa’ by Ustaz apa entah i’d forgotten his name…  after that they start to cukur jambul baby Nafiz…Baby Nafiz baik sangat masa tu…not crying not meragam..fuhh nasib baik if not rosak program…haha

 semua pakat nk shave rambut baby nafiz…haha

selepas cukur jambul baby nafiz diarak dengan paluan kompang  kedalam rumah untuk acara marhaban…they recite marhaban while shaving nafiz’s hair..   after shaving…sampai tertidur dalam buai… =)

picture ni yang paling cute…. 

Buai dia pulak cantek tuuuuu 

and this is us…orang yang menyebuk kt situ…haha

  Majlis tamat pada pukul 1 tengahari…langsung kami ke Sungai congkak untuk mandi sungai…kita enjoyyyyy!!!!!!!!!

Sad or happy??? emmmm *sambil tengok atas and think*

i don’t know how should i feel..sedih  or happy …..

Yesterday at my office terjadi la satu drama sebabak @ drama minggu ini..1 of my colleague ni terpaksa di transfer ke branch lain because of some reasons…diatas arahan pihak atasan she have to transfer immediately but she’s tendering resignation letter la pulak… suka hati kau la kan… because you’ve create your own problems so u have to settle it by your own…don’t blame it on others pulak…so unprofessional ..Menyampah betul dengan orang macam ni soo drama queen..dah tahu sangat larh perempuan macam ni…huhu…i don’t give a damn la kalau tak berkawan dengan u pun…then bila she gives the letter to HR she just throw the letter..huh she’s sooooooooo rude…dah la HR tuh Senior dari dia, respect la sikit..

Actually problems ni created by her own tau..but y nak salah kan colleague2 yang lain pulak..huhh sehari sebelum she’s resign dia tak bercakap pun dengan colleague2 yang lain..tak tahu la sebab apa maybe dia malu sebab kisah scandalous dia ni da terbongkar or sebab lain…huhu

so, moral of the story..Sendiri cari masalah sendiri tanggung yerh..jangan nak libatkan orang lain pula okay…Terima kasih peace no war…heheh  

till then…XOXO

Lots of  and 

Mell Mellina